Nie narażać na niestrawność
Świąteczne jedzenie może zaszkodzić małym dzieciom. Lepiej, żeby w święta były na dotychczasowej, lekkostrawnej diecie, niż zajadały się pierogami lub kutią - mówi Małgorzata Gajewczyk z SetPoint Doradztwo Żywieniowe
Półrocznemu malcowi, który pomału zaczyna smakować innych niż mleko produktów, na kolację można podać jedynie rybę, ale gotowaną na parze z warzywami, oraz np. lekką zupkę jarzynową lub delikatny barszcz. Dzieciom do drugiego roku życia nie powinno się w ogóle podawać, nawet do spróbowania, tłustych smażonych dań, wędzonych ryb, grzybów, śledzi, kapusty.
Grzyby są ciężkostrawne, nie mają żadnych wartości odżywczych i nawet jadalne mogą spowodować zatrucia czy zaburzenia pracy układu pokarmowego. Na bóle brzucha, wzdęcia,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta