Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Fast foodom łatwiej zdobywać klientów

20 sierpnia 2012 | Ekonomia | Katarzyna Kucharczyk

Gastronomia. Branża dotkliwie odczuwa kryzys. Cierpią jednak przede wszystkim lokale z segmentu premium

W ubiegłym roku rynek gastronomiczny zwiększył wartość zaledwie o 0,8 proc., do 18,3 mld zł. W tym roku może urosnąć o 4,6 proc. – szacuje firma badawcza PMR. Eksperci podkreślają jednak, że wzrost ten będzie niemal wyłącznie zasługą Euro 2012. Z kolei z badania Ipsos wynika, że Polacy najczęściej odwiedzają pizzerie (81 proc.) i fast foody (74 proc.). Przedstawiciele tych...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9313

Wydanie: 9313

Spis treści
Zamów abonament