Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Historia ze smakiem

14 lipca 2017 | Modernizacja roku
źródło: materiały prasowe

Budowa Szybu Bończyk to marzenie, które stało się rzeczywistością.

– Nasze motto to „historia ze smakiem" – mówi Maciej Sikora, dyrektor BRAKS Restauracje, który wraz z żoną w 2007 roku podjął próbę ratowania budynków szybu nieczynnej kopalni Mysłowice.

– Zaangażowaliśmy swój czas, energię i oszczędności w prace porządkowe, remontowe i projektowe – mówi Maciej Sikora. – Trzy lata trwało porządkowanie terenu i opracowanie projektu utworzenia w budynkach szybu kompleksu bankietowo–konferencyjnego. Pozwolenie na budowę uzyskaliśmy w 2009 roku. Trzy lata później pierwsi goście...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10800

Wydanie: 10800

Spis treści

Publicystyka, Opinie

Zamów abonament