Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Indykom z Anglii wstęp wzbroniony

20 lipca 1994 | Ekonomia | ES

"Patriotyczna" decyzja Ministerstwa Rolnictwa:

Indykom z Anglii wstęp wzbroniony

Mięso indycze staje się w Polsce coraz bardziej popularne. Konsumenci wiedzą, że zawiera ono znacznie więcej białka niż wołowina, że w dodatku jest to białko łatwostrawne i dobrze przyswajalne, wiedzą również, że mięso indycze ma mało tłuszczu, że dużo jest w nim witamin z grupy B, natomiast mało jest sodu, który szkodzi ludziom cierpiącym na nadciśnienie.

Z tych właśnie względów produkcja mięsa indyczego szybko w Polsce do niedawna rosła. W tym samym tempie rosła także konsumpcja, a istnieje uzasadniona opinia, że spożycie mięsa z indyków mogłoby być u nas nawet trzy, cztery razy większe niż obecnie. W Stanach...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 222

Spis treści
Zamów abonament