Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Informacje

30 września 1994 | Ekonomia | AS

Informacje

Tanieją kurczaki, drożeje wieprzowina

Dość niespodziewanie wzrosły lekko (o ok. 500 zł na kg) w ciągu minionego tygodnia ceny wieprzowiny. Być może dlatego, że w niektórych rejonach kraju zwiększyło się zapotrzebowanie na półtusze. Są one obecnie osiągalne w granicach od 39 do 40 tys. zł kg. Wzrósł również popyt na drobne mięso wieprzowe wszystkich klas, natomiast oferta nie jest zbyt duża. Dostawy z bieżącej produkcji są szybko wykupywane, a zakłady nie zrobiły wcześniej odpowiednich zapasów....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 284

Spis treści
Zamów abonament