Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Styl życia

29 września 2000 | Magazyn | AR
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

Styl życia

  • Pierogi szczęścia
  • Alfabet wina
  • Motoryzacja Pierogi szczęścia

    Jako mim, czyli człowiek pracujący ciałem, nie stosuję żadnych diet. Ale jestem przeciwnikiem wegetarianizmu - IRENEUSZ KROSNY

    Pół kilograma mąki, pół kilograma białego sera, jedno jajko, dwie łyżeczki cukru waniliowego Ciasto robimy z samej mąki i wody, nie dodając żółtka. Zagniatamy je, aż zacznie "odchodzić od rąk". Placek rozwałkowujemy cienko i wycinamy szklanką kółeczka.

    Ser, jajko i cukier waniliowy, rozrabiamy dokładnie, nakładamy na ciasto i sklejamy pierożki. Gotujemy przez minutę w osolonej wrzącej wodzie od chwili wypłynięcia. Można je podawać z masłem i cukrem albo masą czekoladową, z owocami lub z czym nam przyjdzie ochota.

    Bez mięsa trudno się obejść. Uważam, że białko zwierzęce jest niezbędnym składnikiem pożywienia. Może nieco paradoksalnie w tej sytuacji zabrzmi stwierdzenie, że moją ulubioną potrawą są zwykłe pierogi z serem. Jako dziecko byłem bardzo chorowity, dlatego dostawałem duże ilości zastrzyków. Naprawdę. W pewnym momencie byłem już tak pokłuty w tradycyjnym miejscu wbijania igieł, że trzeba mnie było kłuć w udo. Moja

    mama po każdym zastrzyku na pocieszenie zabierała mnie do pobliskiego baru mlecznego - właśnie

  • ...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2126

Spis treści
Zamów abonament