Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Smaki Soplicowa

19 października 2001 | Magazyn | PB
źródło: Nieznane

Na podniebieniu

Piotr Bikont

Smaki Soplicowa

Z bogacwa ciekawych potraw, bynajmniej nie tylko tych opisanych przez wieszcza, wybrałem cztery - dla mnie absolutnie rewelacyjne

Ilustrował Andrzej Szewczenko

Formuła mojej nowej rubryki w "Magazynie Rzeczpospolitej" zakłada, że z tygodnia na tydzień przeplatać się będą felietony utrzymane w gatunku kulinarnych recenzji restauracyjnych z omówieniami najciekawszych przepisów, wyszperanych w książkach kucharskich z biblioteki smakosza. Ten drugi nurt zaczynam od pozycji, którą wydano wprawdzie dwa lata temu, ale wciąż da się ją odnaleźć na półkach księgarskich. I warto. Mowa o książce Haliny Szymanderskiej Sekret kucharski, czyli co jadano w Soplicowie (nakładem wydawnictwa Prószyński i S-ka), która - wbrew temu, co sugeruje tytuł - wcale nie jest próbą rekonstrukcji opisanych przez wieszcza biesiad, ale...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2448

Spis treści

Wspomnienia

Fotoreportaż

Zamów abonament