Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wielka uczta

21 listopada 2005 | Ekonomia | ES
źródło: Nieznane

ROLNICTWO Perspektywy rynku mięsa Wielka uczta Statystyczny Polak spożyje w przyszłym roku 76,5 kg mięsa i jego przetworów. Tyle nie zjadł jeszcze nigdy dotąd.

Według ekspertów Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej (IERiGŻ) tak wysoki poziom spożycia produktów mięsnych będzie możliwy nie tylko dlatego, że na rynku wystąpi ich nadmiar, ale także dlatego, że będą one tanie. W następnym okresie nastąpi znów niewielki spadek spożycia mięsa, co wynika z utrzymującej się od lat cykliczności jego produkcji (tzw. cykle świńskie). Podobne zjawisko występuje także na unijnym rynku....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3692

Spis treści
Zamów abonament