Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Co na spożywczym opakowaniu

10 października 2006 | Dobra firma | ZJ
źródło: Nieznane

Co na spożywczym opakowaniu Co musi być na opakowaniu żywności

Są takie informacje, którymi trzeba oznaczyć wszystkie środki spożywcze, i takie, które muszą się znaleźć tylko na niektórych produktach. Określa je przede wszystkim rozporządzenie o znakowaniu środków spożywczych i dozwolonych substancji dodatkowych (DzU z 2002 r. nr 220, poz. 1856). Na opakowaniu musi być:

1. nazwa środka spożywczego;

2. informacja o składnikach (w szczególnych przypadkach, np. gdy wyrób jest jednoskładnikowy, nie trzeba jej podawać);

3. minimalna data trwałości albo termin przydatności do spożycia. Datę określa się, podając dzień, miesiąc i rok, przy czym...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3963

Spis treści
Zamów abonament