Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Grube kasze, makarony razowe i bataty

21 marca 2018 | Druga strona

Rozmowa | Ewa Sypnik-Pogorzelska, dietetyk

Rz: Jemy coraz więcej makaronów i coraz mniej ziemniaków. Jak to się przekłada na nasze zdrowie?

Ewa Sypnik-Pogorzelska: Zarówno makaron, jak i ziemniaki są wartościowe. Choć oczywiście mogą być mniej zalecane dla niektórych osób. Ziemniaki są mniej kaloryczne, ale mają gorszy PR, a przecież są źródłem witaminy C, potasu czy fosforu. Mają jednak wysoki indeks...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 11007

Wydanie: 11007

Spis treści

Monitor wolniej przedsiębiorczości

Zamów abonament