Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Dwie przyczyny skażenia dioksynami

17 czerwca 1999 | Ekonomia | JB DW

NAPOJE I Ż YWNOŚa

Komisja Europejska ma zaufanie do Coca-Coli

Dwie przyczyny skażenia dioksynami

Przyczyną skażenia żywności w Belgii dioksynami był bądź przeciek oleju grzewczego w fabryce tłuszczów paszowych Verkest koło Gandawy, bądź skażenie surowców do produkcji tłuszczów, które dostarczono temu zakładowi -- wynika z opublikowanego wczoraj raportu inspektorów Komisji Europejskiej.

Incydent kosztował belgijską gospodarkę blisko miliard euro strat. Jednocześnie Komisja Europejska stwierdziła, że ma pełne zaufanie do Coca-Cola Company i sposobu rozwiązania przez nią...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1725

Spis treści

Konflikt w Kosowie

Zamów abonament