Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

W stołówce i w cateringu drożej niż w restauracji?

01 kwietnia 2004 | Dobra firma | JS
źródło: Nieznane

AKTUALNOŚCI

VAT w UNII

Obniżony 7-proc. VAT tylko dla usług gastronomicznych

W stołówce i w cateringu drożej niż w restauracji?

Nowa ustawa o podatku od towarów i usług przewiduje, że usługi gastronomiczne do końca 2007 r. będą opodatkowane 7-proc. stawką VAT. W ten sposób ustawodawca wykorzystał postanowienia przejściowe traktatu akcesyjnego, pozwalające na stosowanie obniżonej 7-proc. stawki VAT na dostawę usług restauracyjnych. Jak się jednak okazuje, nie do końca. Usługi gastronomiczne są bowiem pojęciem węższym niż usługi...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3192

Spis treści

Polska-Unia Europejska

Zamów abonament