Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wyższe ceny żywności

22 listopada 1996 | Ekonomia | ES

Posiedzenie Rady ARR

Wyższe ceny żywności

Na posiedzeniu 21 bm. Rada Agencji Rynku Rolnego przewidywała sytuację na rynku mleka i mięsa w 1997 roku.

W II półroczu br. produkcja mięsa wieprzowego będzie o około 160 tys. ton, czyli o 15 proc. niższa niż w II półroczu ubiegłego roku. Ubytek wieprzowiny będzie częściowo rekompensowany zwiększoną o około 19 proc. sprzedażą mięsa drobiowego. Przy podobnej jak przed rokiem podaży wołowiny oznacza to spadek łącznej podaży mięsa z produkcji krajowej o ok. 125 tys. ton (tj. o 15 proc. ).

Dla przeciwdziałania zbytniemu wzrostowi cen skupu żywca wieprzowego ARR prowadzi interwencyjną sprzedaż mięsa, która do końca br. wyniesie około 80 tys. ton. Mimo to wkońcu roku...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 919

Spis treści
Zamów abonament