Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Bieszczady smakują grzybową

19 października 2015 | Życie Rzeszowa i Podkarpacia | Beata Drewnowska
źródło: materiały prasowe

ROZMOWA | Od początku chcieliśmy robić coś więcej niż tylko piwo regionalne – mówi szefowa Bieszczadzkiej Wytwórni Piwa.

Rz: Dlaczego Bieszczady?

Agnieszka Łopata: Bardzo lubię dzikie tereny, lasy, otwarte przestrzenie, zwierzęta, rośliny, ciszę i spokój. Podczas studiów doktoranckich z zakresu ochrony środowiska dużo czasu spędzałam na wędrówkach po Beskidzie Niskim i Bieszczadach. Trafiła się okazja, aby kupić tutaj trochę ziemi rolnej. Tak stałam się panią na bieszczadzkich włościach. Wszyscy pukali się w głowę: „Po co ci ta ziemia, ekologiczne uprawy...". Ale wiedziałam, że to słuszna droga.

Co sprawiło, że postanowiła ją pani kupić i zostać na dłużej?

Po zrobieniu doktoratu stwierdziłam, że praca na uczelni to nie moja bajka. Wolałam wolny zawód w drewnianym domu z dala od cywilizacji, wykorzystujący odnawialne źródła energii. Chciałam mieć ekologiczne: sad, ogródek, winnicę, chciałam mieć konie, owce, psy i koty. Jak zaplanowałam, tak zrobiłam. Z moim chłopakiem Andrzejem zbudowaliśmy w ciągu dwóch lat nasz drewniany dom, śpiąc w tym czasie w wojskowym namiocie. Z moich...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10273

Wydanie: 10273

Spis treści
Zamów abonament