Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

WrocLove na talerzu

01 kwietnia 2016 | Nauka | Justyna Adamczyk
źródło: Rzeczpospolita

W tym roku Wrocław jest razem z baskijskim San Sebastian Europejską Stolicą Kultury. To nie jest wprawdzie jedyny powód do odwiedzenia tego pięknego miasta, ale w połowie czerwca nierozsądnie byłoby przegapić tutejsze atrakcje. Będzie to moment, w którym świętowana będzie kultura kulinarna. A partnerstwo San Sebastian, miasta, w którym jest więcej wybitnych restauracji niż w przeciętnym kraju europejskim, zobowiązuje!

Kilka dni baskijskich filmów kulinarnych, pokazy, prelekcje, warsztaty, a nade wszystko kolacje przygotowywane przez zaproszonych szefów. Wszystko to w ramach festiwalu Culinary Connection San Sebastian – Wrocław 2016, któremu partneruje „Żółty przewodnik".

Nie samymi festiwalami jednak Wrocław żyje. Miło tu przez cały rok, a i kulinarnie jest coraz ciekawiej. I to nie tylko za sprawą genialnych szaleńców z Food Think Tanku, o których pisałam kilka miesięcy temu. Jednak w poszukiwaniu najciekawszych doznań smakowych należy oddalić się...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10409

Wydanie: 10409

Spis treści
Zamów abonament