Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Małopolskie wody jak francuskie wina

31 sierpnia 2018 | Ekonomia

Budowanie silnych polskich marek w oparciu o atuty regionów jest od kilku lat „na topie", szczególnie jeśli chodzi o poszukiwanie przez samorządy przewag konkurencyjnych.

Atuty oparte na tradycji lokalnego dziedzictwa i zasobów, które regiony mają do zaoferowania, są ważną składową rozwoju gospodarczego w skali kraju. W ich sprawnym wykorzystaniu, w tym w utrzymującej się modzie na zdrową żywość i wzrastającej świadomości żywieniowej, szczególnie wśród młodych, tkwi wciąż ogromny potencjał.

Drugiego dnia Forum będą o tym rozmawiać m.in. prof. Lucyna Rajchel z Akademii Górniczo-Hutniczej im. Stanisława Staszica w Krakowie, Jacek Krupa, marszałek województwa małopolskiego, Grzegorz Biedroń, radny województwa małopolskiego, oraz przedstawiciele biznesu. ©℗ mn

Wydanie: 11142

Wydanie: 11142

Spis treści

Monitor wolnej przedsiębiorczości

Zamów abonament