Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kto co jada

23 grudnia 1999 | Ekonomia | HB

NA MARGINESIE

Kto co jada

Firma prowadząca stołówkę pracowniczą w biurze brytyjskiej filii grupy Monsanto poinformowała klientów, że nie będzie w niej podawać żywności zmodyfikowanej genetycznie. Jak powiedział szef stołówki, chce, żeby goście mieli zaufanie do tego, co znajdują na talerzu. Wiadomość nie trafiłaby zapewne do serwisu ekonomicznego AFP, gdyby nie to, że właśnie wspomniana amerykańska grupa jest światowym liderem w wytwarzaniu produktów zmodyfikowanych genetycznie. Najwidoczniej nie cieszą się one specjalnym wzięciem nawet wśród jej personelu. Pocieszające jest tylko to, że firma nie zmusza pracowników do jedzenia tych produktów. H.B.

Brak okładki

Wydanie: 1887

Spis treści
Zamów abonament