Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Tanieją warzywa krajowe

02 marca 2000 | Ekonomia | AS
źródło: Nieznane

ZIELONY RYNEK

Nadal mały eksport

Tanieją warzywa krajowe

W ostatnich dniach obniżyły się ceny hurtowe części krajowych warzyw. Mniej niż przed tygodniem kosztują m.in.: cebula, cykoria, czosnek, biała i czerwona kapusta. Obniżki te, zdaniem Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej, to rezultat zmniejszonego eksportu warzyw do krajów WNP. Dla odbiorców z rynków wschodnich ceny polskich warzyw są zbyt wysokie.

Obecnie Litwa sprowadza z Polski niewielkie ilości cebuli po 0,06-0,07 USD za kg, a Mołdawia trochę białej kapusty.

- Kontrahenci z...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1950

Spis treści
Zamów abonament