Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Osiemset kilogramów sękacza dziennie

24 lipca 2000 | Małe i Średnie Przedsiębiorstwa | LO

FIRMY

Janza ze smakołykami Kresów Wschodnich

Osiemset kilogramów sękacza dziennie

Jan Zaworski porzucił pracę w szkole, by zostać taksówkarzem, a potem właścicielem firmy wypiekającej wafle. Chciał wytwarzać rzeczy oryginalne i stąd pomysł na wypieki regionalne, oparte na starych recepturach, m.in. sękacze, bliny, kartacze i soczewiaki. W sezonie ustawia się po nie większa kolejka niż po hamburgery w pobliskim McDonaldzie.

- Bar z tradycyjnymi przekąskami Kresów Wschodnich uruchomiliśmy w tym roku. Jest głównie dla turystów coraz liczniej odwiedzających nasze miasto. Chcieliśmy, by w jednym miejscu mogli skosztować tego, co jest najlepsze i spotykane w żywieniu tylko na Suwalszczyźnie - mówi Wojciech Pliszka, szef marketingu w...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2069

Spis treści

Regiony Polski - Wielkopolskie

Zamów abonament