Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Poprawa u producentów żywności

06 lutego 2012 | Ekonomia | kmk

Zdaniem analityków ten rok powinien być dla spożywczych spółek lepszy od ubiegłego

O ponad 31 proc. spadły średnio w ciągu ostatnich 12 miesięcy kursy giełdowych producentów żywności – wynika z analizy „Rz". Najmocniej ucierpieli producenci dań gotowych oraz spółki rybne. W tym pierwszym segmencie kursy poszły w dół średnio aż o ponad 54 proc., a w drugim o 45 proc.

W 2011 r., szczególnie w I półroczu, firmy borykały się z bardzo wysokimi cenami surowców. Pod koniec roku większość z nich zaczęła tanieć i od tego...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9150

Wydanie: 9150

Spis treści
Zamów abonament