Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Na lodach można zarobić

30 maja 2014 | Najlepsze uczelnie w Polsce

Polski rynek gastronomiczny staje się coraz bardziej konkurencyjny. W zeszłym roku oraz pierwszym kwartale 2014 r. otwarto w Polsce około 350 nowych lokali gastronomicznych należących do 145 franczyzowych sieci gastronomicznych. Powstaje sporo lodziarni i kawiarni.

– Potwierdziły się przewidywania ekspertów dotyczące rynku gastronomicznego. Kryzys gospodarczy dał się we znaki wielu firmom, niektóre zniknęły z rynku. Decyzję o wycofaniu się z Polski podjęła w minionym roku m.in. sieć lodziarni premium Haagen-Dazs – mówi Joanna Cabaj-Bonicka z Akademii Rozwoju Systemów Sieciowych sp. z o.o.

O sukcesie mogą mówić ci, którzy mają koncepty najbardziej...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9851

Wydanie: 9851

Spis treści
Zamów abonament