Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Jak ugryźć weekend

30 maja 2014 | Styl życia | Michał Bonarowski
Plenerowe imprezy kulinarne cieszą się sporym powodzeniem
źródło: 123RF
Plenerowe imprezy kulinarne cieszą się sporym powodzeniem

smaki | Koniec maja i początek czerwca to kulminacja imprez kulinarnych.

Nie tylko chętnie oglądamy telewizyjne show z celebrytami kuchni i stołu, ale też jesteśmy gigantami jedzeniowej blogosfery – ponad 10 mln Polaków odwiedza regularnie blogi kulinarne. Pokochaliśmy także duże i małe wydarzenia z elementem kulinarnym. Nie są to przaśne festyny, na których można się najeść i napić w rubasznym otoczeniu. Coraz częściej imprezy związane z jedzeniem mają socjologiczno-kulturową podbudowę.

Sztuka złotego płynu

W tym roku okazję do podciągnięcia się w wiedzy i smakach mają miłośnicy piwa. W maju odbyły się już dwa duże festiwale, a podczas Warszawskiego Festiwalu Kultury Piwnej trwającego aż cztery dni (29 maja do 1 czerwca) na błoniach Stadionu Narodowego uczestnicy będą mogli znowu próbować potraw przygotowanych specjalnie pod dany piwny gatunek lub styl.

Najciekawszy jednak będzie jedyny w Warszawie pokaz cervesario – piwnego eksperta i degustatora. Cervesario to osoba, która jest profesjonalnym znawcą...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9851

Wydanie: 9851

Spis treści
Zamów abonament