Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kolacja à la Kolorado

06 maja 2016 | Nauka | Łukasz Kaniewski
Moda na marihuanę w kuchni rozkwitła wraz z jej legalizacją w niektórych stanach
źródło: 123RF
Moda na marihuanę w kuchni rozkwitła wraz z jej legalizacją w niektórych stanach

W USA świeże listki marihuany stały się najmodniejszym składnikiem potraw – w tych stanach, które zioło to zalegalizowały.

Każdy kucharz wie, jakie cuda potrafią zdziałać dorzucone do potrawy świeże zioła: bazylia, rozmaryn, szałwia. Teraz Amerykanie dodali do swojego ziołowego arsenału marihuanę. I zapewniają, że może ona zdziałać jeszcze większe cuda.

Sztukę gotowania z użyciem konopi rozwijają w USA poważni szefowie kuchni. Jest wśród nich Chris Lanter, szef szykownej restauracji w Aspen: Cache Cache; jest Hosea Rosenberg, triumfatorka telewizyjnego show „Top Chef"; jest i Jessica Catalano, ulubiona szefowa kuchni rapera Snoop Dogga i autorka książkowego...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10438

Wydanie: 10438

Spis treści
Zamów abonament