Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Ryba portowa

17 czerwca 2016 | Życie Szczecina i Pomorza Zachodniego
źródło: materiały prasowe

Idą wakacje, rusza sezon nadmorski, a z nim dość częste pytanie - gdzie można zjeść dobrą i najlepiej świeżą rybę?

Odpowiedź i to logiczna nasuwa się sama: nad samym morzem. Bo, przecież najświeższa ryba powinna być najbliżej łowiska.

Na Pomorzu Zachodnim takich miejsc nie brakuje – od Świnoujścia po wybrzeże koszalińskie. Nie chodzi jednak o liczne bary i smażalnie, bo tutaj jak w loterii, ale przede wszystkim porty, przystanie i bazy rybackie. Wciąż jest ich wiele, od najbardziej położonego na zachód Świnoujścia, poprzez Międzyzdroje, Dziwnów, Mrzeżyno, Kołobrzeg, aż po Darłówko. Nie wspominając o mniejszych bazach. Większość z portów w ciągu ostatnich lat mocno się zmieniła. Głównie dzięki unijnym pieniądzom udało się...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10473

Wydanie: 10473

Spis treści
Zamów abonament