Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Trudniej rzeźniom i mleczarniom

11 stycznia 2002 | Ekonomia | JB

Polska-UE Konieczne unijne normy

Trudniej rzeźniom i mleczarniom

Zakłady mięsne i mleczarnie, które w ciągu 2 lat nie dostosują się do unijnych norm sanitarnych, będą miały utrudnione warunki działalności na rynku, a te, które nie zrobią tego w ciągu 5-6 lat, będą musiały zaprzestać produkcji - wynika z rozmów, jakie wczoraj przeprowadził w Komisji Europejskiej wiceminister rolnictwa Jerzy Pilarczyk.

Do końca lutego mleczarnie i rzeźnie muszą zadeklarować, czy zdołają dostosować się przed przystąpieniem Polski do Unii Europejskiej do wspólnotowych norm sanitarnych czy też potrzebują okresu przejściowego w tym zakresie. Unia jest gotowa przyznać 3-4-letni okres ulgi dla zakładów mięsnych i 2-3-letni dla mleczarni, licząc od daty...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2516

Spis treści

Wojna z terroryzmem

Zamów abonament