Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wzrasta spożycie mięsa

12 czerwca 1995 | Ekonomia | ES

Po czterech latach spadku. ..

Wzrasta spożycie mięsa

W latach 1991-1994 spożycie mięsa i podrobów w przeliczeniu na jednego mieszkańca kształtowało się w Polsce następująco: 1991 r. -- 73, 2 kg, 1992 r. -- 70, 3 kg, 1993 r. -- 67, 5 kg, 1994 r. -- 62, 5 kg. Na tak znaczne ograniczenie spożycia mięsa wpływał głównie spadek spożycia wołowiny, które we wspomnianych latach zmniejszyło się z 15, 6 kg do 9, 4 kg, spożycie mięsa wieprzowego zmniejszyło się w tym czasie z 42, 0 do 37, 0 kg, zaś spożycie mięsa drobiowego wzrosło z 8, 2 kg do 10, 4 kg. Wtym roku -- zdaniem autorów raportu: "Rynek mięsa -- stan i perspektywy" -- spożycie mięsa wieprzowego...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 503

Spis treści
Zamów abonament