Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kuchnia wraca do korzeni

18 marca 2011 | Druga strona | Adam Tycner
autor zdjęcia: Bartosz Siedlik
źródło: Fotorzepa

Powiedz mi, jak jesz, a powiem ci, jak wygląda twoje życie - mówi w rozmowie z Adamem Tycnerem, Jacek Szklarek, prezes Slow Food Polska

Rz: Coraz więcej gospodarstw rolnych i firm ubiega się o certyfikat ekologiczny. Czy Polacy rezygnują z fast foodów na rzecz zdrowego jedzenia?

Jacek Szklarek: Rzeczywiście, polscy konsumenci są coraz bardziej świadomi. Jednak zmiana następuje bardzo powoli.

Nie można jeszcze mówić o takim boomie na ekologiczne jedzenie jak w Niemczech, gdzie niedługo 20 proc. całej żywności będzie miało certyfikaty...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Wykup dostęp do pełnego Archiwum na 120 minut.

wyślij SMS o treści RP.ARCHIWUM na 7936
(koszt: 9 zł + VAT)

Archiwum to wszystkie treści publikowane w "Rzeczpospolitej" od 1993 roku.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum
Brak okładki

Wydanie: 8880

Spis treści

Wyślij SMS o treści

RP.ARCHIWUM na 7936

i wykup dostęp do pełnego Archiwum
na 120 minut (koszt: 9zł + VAT)

lub

Zamów abonament