Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Zrób sobie cukierka w fabryce

16 stycznia 2012 | Życie Warszawy | Natalia Bet
źródło: Manufaktura Cukierków

Na Tamce ruszyła pierwsza w stolicy Manufaktura Cukierków. Można tu nie tylko napawać się zapachem karmelu, podglądać tworzenie łakoci, ale także własnoręcznie robić kolorowe słodycze. Tak jak siedmioletnia Zuzanna Niemiec, która w sobotę „ulepiła" sobie lizaka.

– Inne cukierki tak ślicznie nie pachną – zachwycała się dziewczynka. Fabryka organizuje specjalne pokazy tworzenia cukierków i lizaków. Do wyboru jest kilkanaście smaków karmelków. Tworzone są ze składników  pochodzenia roślinnego, dlatego nadają się też dla wegetarian. To dobry sposób na rodzinną wycieczkę dla tych, którzy na ferie zostają w mieście. Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku od godz. 16. W sobotę o każdej pełnej godzinie (między 11 a 18), w niedzielę od  godz. 13. Dziś w stolicy w 106 miejscach rusza coroczna akcja „Zima w mieście" .

Wydanie: 9132

Wydanie: 9132

Spis treści
Zamów abonament