Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Te pączki smakują, skoro ludzie stoją godzinami

17 lutego 2012 | Życie Warszawy | blik
Kolejka do cukierni to standard w tłusty czwartek
autor zdjęcia: Rafał Guz
źródło: Fotorzepa
Kolejka do cukierni to standard w tłusty czwartek

Tłu­sty Czwar­tek. Ponad dwie godziny trzeba było odstać po pączki w cukierni przy ul. Górczewskiej. A chętnych nie brakowało

Kil­ka­dzie­siąt pierw­szych osób sta­nę­ło w ogon­ku na dłu­go przed otwarciem Pra­cow­ni Cu­kier­ni­czej przy ul. Gór­czew­skiej 15, któ­rej hi­sto­ria li­czy kil­ka­dzie­siąt lat. Pro­wa­dzi ją już czwar­te po­ko­le­nie za­ło­ży­cie­la – Wła­dy­sła­wa Za­goź­dziń­skie­go....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9160

Wydanie: 9160

Spis treści

Moje Podróże

Zamów abonament