Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE
POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA

Afrykańska klęska mięsa

28 lipca 2014 | Pierwsza strona

Eksport polskiej wieprzowiny mógł spaść w I półroczu nawet o jedną piątą – szacują eksperci. Powodem jest wykrycie ognisk afrykańskiego pomoru świń. Najpierw embargo na unijne mięso wprowadziły Rosja i Białoruś, a kiedy przypadki choroby ujawniono wśród polskich dzików – kraje azjatyckie.

Parę dni temu wykryto pierwszy przypadek choroby w zwykłej hodowli świń. Producentów postawiło to w skrajnie trudnej sytuacji – wzrosło  ryzyko, że przybędzie państw, które nie zechcą naszego mięsa. Niektóre firmy mięsne zaczęły zwalniać pracowników.

—b.d.

POPRZEDNI ARTYKUŁ Z WYDANIA NASTĘPNY ARTYKUŁ Z WYDANIA
Wydanie: 9900

Wydanie: 9900

Spis treści
Zamów abonament