Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kulinarny biznes łączy pokolenia

06 czerwca 2016 | Życie Wielkopolski | Beata Drewnowska
źródło: materiały prasowe

Jesteśmy jednym z największych pracodawców w regionie – mówi Tomasz Lazarowicz, dyrektor fabryki Winiary.

Rz: Od jesieni 2015 r. kieruje pan należącą do Nestlé fabryką Winiary. Czuje się pan kaliszaninem?

Tomasz Lazarowicz: Kalisz jest mi bardzo bliski, jest moim miastem rodzinnym. Co prawda urodziłem się w Anglii, ale gdy miałem 12 lat przeprowadziliśmy się z tutaj z rodzicami. W Kaliszu mieszka wielu moich krewnych i to właśnie tu, 20 lat temu, rozpocząłem karierę zawodową w Winiary. Następnie pracowałem dla Nestlé w Niemczech i Rosji, a ostatnio w Namysłowie między Opolem a Wrocławiem, gdzie znajduje się fabryka lodów Nestlé Schöeller. Obecnie w Kaliszu spędzam pięć dni w tygodniu, a na weekendy jeżdżę do Wrocławia, gdzie mieszkają moja żona i dwaj synowie.

Jak pan ocenia to, jak zmienił się Kalisz?

W zasadzie obserwowałem te zmiany na bieżąco. Po moim wyjeździe z Kalisza w 2003 roku, nawet, gdy mieszkałem za granicą, bywałem tutaj dwa, trzy razy do roku. Poza tym w Kaliszu spędzałem większość swoich urlopów. Z radością przyglądałem się, jak miasto się rozwija....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10463

Wydanie: 10463

Spis treści
Zamów abonament