Kuchnie otoczone technologią
Dan Arler Branża AGD, tak jak każda inna, musi odpowiadać na nowe technologie, pojawiające się w coraz to nowych dziedzinach życia. Klienci tego oczekują – mówi szef Electroluxu na region EMEA.
Rz: Firmy produkcyjne coraz więcej mówią teraz o wszelkiego typu innowacjach, Przemysł 4.0 to gospodarczy priorytet rządów. Czy wśród producentów artykułów gospodarstwa domowego ten pęd też widać?
Tak jak każdy inny sektor musimy odpowiadać na trendy i reagować na nowinki. Ludzie żyją otoczeni technologiami, które zmieniają życie i wpływają na coraz to inne jego dziedziny. W przypadku sprzętu kuchennego jest tak samo. Gdy wprowadzamy kolejne produkty, skupiamy się na umożliwieniu dobrych doświadczeń, a nie tylko na myśleniu o nowych rozważaniach. Doświadczenia konsumentów muszą być w centrum zainteresowania, chcemy sprawiać, że życie ludzi staje się przyjemniejsze. W ostatecznym rozrachunku chodzi o to, aby naprawdę doświadczyć, jak świetnie smakuje kurczak na parze z nowego piekarnika lub jak doskonale zostały usmażone naleśniki dzięki nowej płycie kuchennej.
Co nowego Electrolux pokazał na niedawnych mediolańskich targach EuroCucina?
To w branży ważne wydarzenie, każdy stara się właśnie z tej okazji prezentować nowinki. Zawsze staramy się, aby dzięki gotowaniu na żywo i obserwowaniu doświadczonych szefów kuchni, zwiedzający mogli zobaczyć, w jaki sposób urządzenia domowe Electrolux zapewniają taką samą jakość jak ich profesjonalne odpowiedniki.
W strefie TasteOS odwiedzający mogli zobaczyć efekt naszej...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta