Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Na każdy smak i na każdą kieszeń

07 listopada 2003 | Rzeczpospolita poleca | JS

Na każdy smak i na każdą kieszeń

Małopolskie góry to także dobra i urozmaicona kuchnia. Jest w czym wybierać - od dań regionalnych po tradycyjne i kuchnię międzynarodową.

Jadąc zakopianką w Tatry, polecamy: restaurację Nowina i Karczmę Bida w Głogoczowie, Stek Grill Bar w Myślenicach, restaurację Grzybek w Stróży, Karczmę u Piotra we wsi Lubień i Siwy Dym w Rabce-Zaborni.

Zakopane i okolice: Dworek Bawarski przy wylocie Doliny Strążyskiej, Sabała na Krupówkach, Watra na rogu Krupówek i Witkiewicza, Bąkowo Zohylina przy ul. Piłsudskiego (vis-a-vis TOPR).

Murzasihle: włoska Le Chatelet i izba regionalna U Gąsienicy.

Bukowina Tatrzańska: Pod Miedzą (na Klinach).

Białka Tatrzańska: Sorosowa Karcma.

Niedzica: restauracja Dwór.

Czorsztyn: U Szperlinga, osiedle Stychlin.

Szczawnica: Karczma pienińska (przy wjeździe do miasta).

Krynica: Piwnica pod Galerią, ul.Piłsudskiego 19, Biesiadna Chata, ul.Piłsudskiego 8.

J.SAD.

Brak okładki

Wydanie: 3071

Spis treści
Zamów abonament