Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Rzymski artysta rzeźnik

03 lutego 2007 | Styl życia | JC
źródło: Nieznane

OBYCZAJE Rzymski artysta rzeźnik Jak apetycznie sprzedać mięso? Jak je kroić, pakować, podawać? Traktowanie mięsa jest sztuką. Którą kupują klienci

PRL-owski dowcip o tym, że przed wojną u wejścia do sklepu było napisane "Rzeźnik", a w środku było mięso, a po wojnie "Mięsny", a za ladą tylko rzeźnik, stracił swą aktualność. Mięso jest, nawet całe góry, ale gdzie jest rzeźnik? Zamiast niego są ekspedientki. A mięso to nie bułki i kefir, na mięsie trzeba się znać.

Mój rzeźniczy ideał poznałem w Rzymie. Ach Rzym! Koloseum, kościoły i świątynie. Ale największe wrażenie zrobił na mnie sklep mięsny w okolicach Panteonu. Stanąłem przed witryną. Za nią piętrzyły się plastry słoniny, steki i zgrabne szaszłyki. Wszystko...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 4058

Spis treści
Zamów abonament