Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Towary: droższe mięso

23 października 1993 | Ekonomia | AS

Towary: droższe mięso

W kończącym się tygodniu giełdy odnotowały wzrost cen żywca wieprzowego o ok. 5 proc. , a półtusz wieprzowych mrożonych -- o 13 proc. Spowodowała to zbyt mała podaż tuczników i zmniejszająca się oferta (kończą się zapasy Agencji Rynku Rolnego) półtusz mrożo -nych. Konsekwencją tych zmian była podwyżka cen tzw. elementów wieprzowych, np. szynki, schabu, łopatki, a także surowców na najtańsze wędliny jak: słonina, pogardle, głowy. Nadal drożeje smalec, którego cena na giełdach osiągnęła już poziom 21 tys. zł.

W przypadku wołowiny utrzymuje się...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 96

Spis treści
Zamów abonament