To, co jemy, może zmieniać nasze DNA
11 września 2007 | Nauka i Technika | Izabela Redlińska
BIOLOGIA Amerykanie badają Japończyków To, co jemy, może zmieniać nasze DNA Pod wpływem spożywanych przez człowieka produktów zachodzą zmiany w jego genomie -udowodnił zespół naukowców pracujących pod kierownictwem George'a H. Perry'ego z Arizona State University i Nathaniela J. Dominy'ego z University of California.
Udało się to dzięki badaniom amylazy, enzymu rozkładającego skrobię na cukry proste. Uczeni stwierdzili, że organizmy...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta