Rekordowy przerób, ale cukru mało
Bilans kampanii cukrowniczej
Rekordowy przerób, ale cukru mało
Kampania cukrownicza trwała w 1995 r. przeciętnie około 65 dni. Ale np. cukrownia Łapy pracowala tylko 39 dni, cukrownia Sokołów -- 46 dni, cukrownie: Opalenica i Glinojeck -- po 47 dni. A w trzech cukrowniach:
Unisław, Ostrowite i Cerekiew przerób buraków jeszcze trwa! Niemniej można już podsumować wyniki tegorocznej kampanii cukrowniczej i 28 bm. dokonała tego Rada Cukrownictwa.
Buraki rosły w 1995 roku na powierzchni około 380 tys. ha. Z dostarczonych do cukrowni 13, 3 mln ton surowca, przy wydatku 12 proc. , wyprodukowano około 1570 tys. ton cukru. Produkcja z nadwyżką pokrywa krajowe zapotrzebowanie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta