Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kosmos

11 kwietnia 2012 | Nauka | Piotr Kościelniak

Niezwykły eksperyment na Międzynarodowej Stacji Kosmicznej. Naukowcy i kiperzy z destylerni Ardbeg produkującej na wyspie Islay słynną whisky wysłali próbki trunku, aby sprawdzić, jak leżakuje w warunkach nieważkości. Porcja alkoholu poleciała na stację w październiku razem z kawałkami dębowego drewna wykorzystywanego do produkcji beczek. Eksperyment potrwa dwa lata.

Wydanie: 9205

Wydanie: 9205

Spis treści
Zamów abonament