Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Gotowanie na ekranie, czyli walka garnków z próbówkami

13 lipca 2012 | Kultura | Marek Sadowski
Michael Youn i Jean Reno jako mistrzowie kuchni
źródło: Monolith
Michael Youn i Jean Reno jako mistrzowie kuchni

Komedia „Faceci od kuchni" Daniela Cohena to zabawna pochwała różnorodności francuskiej sztuki kulinarnej

Według powszechnej opinii Francuzi uważają jedzenie za jedną z największych przyjemności życia. Zamiast jeść, żeby żyć, żyją, aby jeść.

Waga, jaką do dobrego jedzenia przywiązują Francuzi, rzadko przekłada się na ekranowe obrazy. Owszem, mniej lub bardziej wykwintne kolacje serwowane podczas weekendowych rodzinnych spotkań czy w przyjacielskim gronie w restauracjach pojawiają się niemal w każdym filmie znad Sekwany, ale jedynie jako...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 9282

Wydanie: 9282

Spis treści

Moje Podróże

Zamów abonament