Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wiele hałasu o nic?

17 lipca 2015 | Nauka | Justyna Adamczyk
źródło: Rzeczpospolita

Kulinaria wyglądają dziś z każdego programu telewizyjnego, reklamy i gazety. Ocieka nimi Facebook, a kucharze zasilają szeregi celebrytów.

Od liczby przepisów na każdą potrawę odechciewa się jeść, próba wybrania tego jedynego kończy się zaś w najlepszym razie frustracją. Nie łatwiejsze zadanie mają ci, którzy wśród niezliczonych blogów, rankingów i promocji szukają najciekawszego miejsca na kolację biznesową czy spędzenie popołudnia przy obiedzie z rodziną.

I o co tyle hałasu? Nie tylko o zapełnienie żołądka czy utrwalenie własnego wizerunku na tarasie modnego przybytku gastronomicznego. Sztuka kulinarna to jeden z najlepszych nośników kultury krajów i narodów. Przekazywana z pokolenia na pokolenie angażuje wszystkie zmysły i przywołuje nieskończone ciągi wspomnień i wzruszeń. Wabi także przybyszów z innych...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10194

Wydanie: 10194

Spis treści
Zamów abonament