Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

La dolce vita

06 listopada 2015 | Nauka | Justyna Adamczyk
źródło: Rzeczpospolita

Niemałej odwagi potrzeba, aby pisać o poziomie polskiego cukiernictwa.

Już czuję na sobie palący wzrok kilku mistrzów i spieszę wyjaśnić, iż przedmiotem mych rozważań uczynić pragnę cukierników pracujących w restauracjach. Czytelnicy znający kulisy pracy w naszych restauracjach zrozumieją, czemu tekst nie będzie długi.

W wielu obszarach gastronomii nadrabiamy zaległości wobec światowych liderów. Pozostają jednak dziedziny z dziwnych powodów zaniedbane. Jedną z nich, najdotkliwiej przez łasuchów zauważaną, są desery. Tyle zamieszania przy tworzeniu karty, wyszukiwaniu najlepszych produktów, komponowaniu dań i układaniu menu degustacyjnego. Cyzelowanie każdego smaku. Dobór tekstur,...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 10289

Wydanie: 10289

Spis treści
Zamów abonament