Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Chleb świeży czy o przedłużonej trwałości

27 marca 2004 | Prawo | AG
źródło: Nieznane

Nieostre przepisy znów otwierają drogę do różnych interpretacji

Chleb świeży czy o przedłużonej trwałości

Ciastkarze i piekarze alarmują, że po wejściu w życie nowej ustawy o VAT niektóre gatunki chleba czy ciastek będą droższe ze względu na objęcie ich 22-proc. stawką zamiast dzisiejszej 7 proc. Wszystko wskazuje na to, że znów pojawią się problemy interpretacyjne i np. taki sam chleb w Płocku może zostać opodatkowany wyżej niż w Poznaniu.

Podobnie jak dotychczasowe przepisy o VAT , tak i te nowe, które mają wejść w życie 1 maja , nie ułatwiają życia przedsiębiorcom, m.in. piekarzom i ciastkarzom. Pieczywo i wyroby...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3188

Spis treści

Konflikt na Bliskim Wschodzie

Zamów abonament