Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Przepisy kulinarne Winnicy Kinga

02 lipca 2004 | Rzeczpospolita poleca | HK
źródło: Nieznane

Przepisy kulinarne Winnicy Kinga

FOT. (C)MARCIN ŁOBACZEWSKI

Kiszone liście winorośli (do przygotowania winnych gołąbków)

Przygotowujemy zalewę - na litr przegotowanej wody dajemy łyżkę soli. Zbieramy młode liście winorośli, odcinamy ogonki, liście zwijamy w ruloniki. Układamy zwinięte liście w słoiku, wkładamy gałązkę kopru i zalewamy, po czym zakręcamy słoik. Po tygodniu liście winne są ukiszone.

Świeże liście winne do gołąbków

Zbieramy młode liście winorośli. Trzymając za ogonki, blanszujemy je w lekko osolonej, gotującej się wodzie. Liść powinien się tylko lekko zwarzyć. Po zblanszowaniu ogonki odcinamy. Tak przygotowane liście napełniamy farszem.

...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3267

Spis treści
Zamów abonament