Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Gulasz to zupa

02 sierpnia 1995 | Moje Podróże | NS

Wakacyjne podróże kulinarne

Gulasz to zupa

Kto pierwszy raz wybiera się nad Balaton, niech pamięta, że prawdziwy gulasz to zupa, podawna najczęściej w kociołku grzejącym się na stole, przygotowywana z wołowiny, ziemniaków, pomidorów, papryki i dosmaczana kminkiem. Dobra zupa winna być pikantna, ale na pewno są wersje turystyczne mniej piekące język. Znakomita jest również zupa rybna (halaszle) czy fasolowa. Z gulaszy przypominających nam znane są również regionalne odmiany; ale tu jeden szkopuł: przez lata sądziłem, że...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 546

Spis treści
Zamów abonament