Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Jestem jak rekin

20 września 2007 | Piąta Aleja | Agnieszka Usiarczyk
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

KUCHNIA Jestem jak rekin Tracę energię, gdy nie zjem co dwie godziny sytego dania.

Preferuję kuchnię sezonową i wybieram takie produkty, które są akurat dostępne. Zimą najczęściej jadam zupy, tłuste, z dużą ilością przypraw, bo dobrze rozgrzewają organizm. Ulubione moje przyprawy to trawa cytrynowa i kurkuma. Ta ostatnia raczej z rozsądku, bo dobrze działa na wątrobę oraz antyrakowo. W Nepalu podglądnęłam, że mnisi buddyjscy codziennie posypują ryż kurkumą. Gotuję bardzo szybko. Przygotowanie obiadu nie zajmuje mi więcej niż kwadrans. W tym czasie da się ugotować ryż, kaszę, podsmażyć warzywa w woku, ugotować rybę czy kluski. Uwielbiam surowe ryby. Gdy byłam mała i czytałam lekturę Aliny i Czesława...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 4317

Spis treści
Zamów abonament