Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Rzymska historia tajskiego rybnego sosu

22 września 2007 | Styl życia | Tessa Capponi-Borawska
źródło: Nieznane

OD KUCHNI Tessa Capponi-Borawska Rzymska historia tajskiego rybnego sosu Byłam na bardzo miłej kolacji w restauracji The Oriental specjalizującej się w kuchni tajskiej.

Mam do tej kuchni ogromną słabość‚ mimo że nigdy nie byłam w Tajlandii i w związku z tym prawdopodobnie nigdy nie spróbowałam the real thing... Ale jest pewna cecha czy raczej składnik tej kuchni‚ o którym chciałabym coś powiedzieć. Chodzi o sos rybny o nazwie nam-pla‚ który znajduje się praktycznie w każdym daniu. Można go nazywać solą...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 4319

Spis treści
Zamów abonament