Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Czytelnicy nadesłali- Żurawinówka

03 listopada 2007 | Styl życia | AR

1 litr żurawin umytych i ociekniętych (najlepsze owoce na nalewkę są właśnie teraz, po pierwszych przymrozkach) przekręcić przez maszynkę i zalać 1/2 litra czystej wódki. Pozostawić w ciemnym miejscu na 2 tygodnie. Wycisnąć przez gazę, dodać 1/4 litra spirytusu oraz 2 – 3 łyżki miodu wielokwiatowego, odstawić na minimum miesiąc (będzie gotowa na święta!). Podawać w małych ilościach. Jest dobra na serce i drogi moczowe.

Przepis przywieziony z Litwy zamieszczony przez Mirosława na blog.rp

Brak okładki

Wydanie: 7854

Spis treści
Zamów abonament