Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wina do świątecznych potraw i likier do kawy

22 grudnia 2007 | Styl życia | Wojciech Gogoliński

Ermitage Bocka to typowe cuvée‚ wino robione z kilku odmian: cabernet sauvignon‚ cabernet franc‚ merlot‚ pinot noir‚ syrah‚ portugieser i kékfrankos. A więc szczepów teoretycznie niemieszalnych‚ na widok których francuscy konserwatyści dostaliby palpitacji serca. Bo jest tu i Bordeaux‚ i Dolina Rodanu‚ Burgundia i austriacki Burgenland.

Ale Józsefowi‚ producentowi, potomkowi osadników saksońskich wszystko się udaje. Ermitage to wino ze średniej jego półki‚ więc co najmniej dobre....

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 7896

Spis treści

Pierwsza strona

Zamów abonament