Obróbka cieplna zupy szpinakowej
Z moją zdecydowanie lepszą połową poszłam do restauracji, żeby przywitać nowo rozpoczęty rok dobrą kolacją.
Wybraliśmy całkiem niedawno otwartą restaurację przy głównym warszawskim szlaku‚ o której słyszeliśmy i czytaliśmy same pochwały. Miejsce jest na pewno designersko ciekawe‚ chociaż trochę puste i zbyt chłodne‚ ale nie szkodzi. Znaleźliśmy się tam po to, żeby uszczęśliwić głównie kubki smakowe. Estetyka miejsca ma dla mnie w takim wypadku drugorzędne znaczenie.
Karta wyglądała interesująco. Zbudowana w stylu bardzo teraz modnym – „autorsko-śródziemnomorskim, czyli mieszanka...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta