Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Potaniał drób i wieprzowina

17 maja 1999 | Ekonomia | DT AG

CENY

Średnio żywność zdrożała o 0, 3 proc.

Potaniał drób i wieprzowina

Wzrost cen detalicznych żywności oraz napojów bezalkoholowych w kwietniu był mniejszy niż w marcu. W trzeciej dekadzie kwietnia, w stosunku do analogicznego okresu poprzedniego miesiąca, wyniósł 0, 3 proc. Ceny żywności podniesiono o 0, 4 proc. , a napojów bezalkoholowych -- o 0, 2 proc.

Podobnie jak w poprzednich miesiącach wzrosły głównie ceny owoców (o 5, 9 proc. ) i warzyw (o 4, 8 proc. ). Ceny pozostałych towarów żywnościowych utrzymujące się od grudnia ubiegłego roku do marca bieżącego roku przeciętnie...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1699

Spis treści
Zamów abonament